Instalarea acoperișului

Amenajarea acoperișului este una dintre cele mai dificile etape ale lucrărilor de construcții și reparații. Erorile în selectarea materialelor și deficiențele tehnologiei instalării acoperișului pot duce la consecințe foarte neplăcute și costuri tangibile în viitor. Un acoperiș instalat în mod corespunzător ar trebui să protejeze clădirea de efectele fenomenelor atmosferice, să aibă caracteristici de izolare termică și fonică excelente și, în același timp, să fie destul de ignifug. Viitorul dvs. acoperiș va сorespunde pe deplin acestor standarde, dacă veți încredința lucrările de instalare a acoperișului specialiștilor YLKO.

Lucrări de acoperișuri de la 140 lei/m2

Ce putem face:

Tigla flexibila

Tigla metalica

   

Acoperis cu membrană plată (impermeabilizare)

Acoperiș plat cu materiale de bitum  

 

Care etape sunt incluse în complexul de lucrări de instalare a acoperișului?

Instalarea acoperișului constă nu numai în instalarea unui nou acoperiș. De fapt, amenajarea unui nou acoperiș poate include mai multe etape succesive, precum:
- demontarea și eliminarea vechiului acoperiș în cazul în care instalarea acoperișului se efectuează nu în faza de construcție, ci într-o clădire deja dată în exploatare;
- instalarea sistemului de grinzi, conform tipului acoperișului, precum și tipul șipcilor;
- instalarea parapetelor și jgheaburilor;
- asigurarea hidroizolației, izolării termice și ventilației;
- instalarea directă a acoperișului corespunzător caracteristicilor climatice predominante din zonă, precum și a cerințelor arhitecturale și estetice ale clientului.

Caracteristicile anumitor tipuri de lucrări sunt determinate de angajații companiei YLKO la plecarea la locul obiectului și la examinarea acestuia.

Care sunt caracteristicile materialelor utilizate pentru instalarea acoperișului?

Materialele utilizate au o importanță foarte mare, care diferă din punct de vedere al proprietăților operaționale și al duratei de exploatare. De exemplu, materialele de tip rolă, utilizate în principal pentru protecția acoperișurilor plate, au o durată de viață de până la 15 ani. Materialele de tip foaie sunt folosite mai des pe acoperișuri mari, iar durata lor de viață ajunge la 30 de ani. Unele materiale, cum ar fi țigla ceramică naturală, are o durată de viață de până la 100 de ani. Proprietarii de case private sunt cei mai interesați de materialele pentru acoperișuri cu piese mici, a căror durată de viață atinge 50 de ani, iar repararea acoperișului constă cel mai adesea în înlocuirea elementelor uzate.

Compania YLKO recomandă clienților săi să utilizeze produsele producătorilor autohtoni. Nu numai pentru calitatea suficient de bună a materialelor autohtone pentru acoperiș, dar și pentru prețul foarte rezonabil, precum și pentru conformitatea produselor cu caracteristicile condițiilor climatice locale. După analiza caracteristicilor tehnice ale obiectului și determinarea bugetului și a dorințelor clientului pentru viitorul acoperiș, trecem la elaborarea unei devize de cheltuieli pentru proiect. În deviza de cheltuieli aprobată de client se indică toate etapele necesare de instalare a acoperișului, precum și costul materialelor și al transportului. Calitatea înaltă a acoperișurilor de la compania YLKO este confirmată de mulți ani de experiență.

Hidroizolarea fundației de la YLKO

Hidroizolarea fundației are ca scop protejarea clădirii de efectele nocive ale apei topite și de efectele precipitațiilor. Nu numai siguranța clădirii în sine, ci și starea obiectelor și lucrurilor depozitate în ea depinde de calitatea materialelor hidroizolante și de profesionalismul lucrărilor desfășurate. Hidroizolarea este deosebit de importantă în cazul în care casa are subsol, depozit subteran, garaj și demisol. Compania YLKO efectuează o gamă completă de lucrări pentru a asigura hidroizolarea sigură a clădirilor și structurilor pentru orice scop.

La ce poate duce lipsa unei hidroizolări calitative a fundației?

Hidroizolarea reprezintă un set de lucrări menite să împiedice pătrunderea apei și a altor lichide agresive în fundația casei și în interiorul acesteia. În absența unei hidroizolări bune, precipitațiile spală treptat betonul de la fundația casei, în rezultat se formează găuri și rugozități. Toamna și primăvara, o cantitate mare de umiditate se acumulează la suprafața solului, ceea ce afectează negativ și fundația casei.

În timpul iernii, umiditatea, care pătrunde în beton, are proprietatea de a se extinde la îngheț, formând fisuri și crăpături. Ca urmare, începe procesul de autodistrugere a fundației, pereților, acoperișului, ceea ce pune în pericol întreaga structură a casei. În plus, ca urmare a pătrunderii umidității în încăperile casei, se formează mucegai și substanțe fungice, ceea ce duce la deteriorarea mobilierului, a lucrurilor și a diverselor obiecte de uz casnic.

De ce trebuie să ținem cont pentru a proteja casa împotriva expunerii la umiditate excesivă?

În mod ideal, lucrările de hidroizolare trebuie efectuate în stadiul de pregătire a construcției. Dar chiar și în cazul clădirilor în exploatare, instalarea sau reinstalarea hidroizolării nu va fi niciodată de prisos. Orice materiale își pierd în cele din urmă unele proprietăți utile, ceea ce generează aceleași procese distructive. Hidroizolarea sigură poate fi restabilită în mai multe moduri, dar pentru aceasta trebuie să aveți cunoștințele și experiența necesară.

Materialele utilizate pentru hidroizolare au o importanță foarte mare. Compania YLKO preferă să folosească materiale de construcție și finisare ale producătorilor autohtoni, a căror calitate este dovedită în timp. În fiecare caz, materialele pentru hidroizolare sunt selectate individual, în funcție de sarcini și de tehnologia folosită.

La etapa pregătirii casei pentru hidroizolare, specialiștii companiei YLKO iau în considerare caracteristicile și locația obiectului, tipul de fundație, tipul de sol, proximitatea apelor subterane și alți factori. Pe baza datelor obținute, se ia decizia de a efectua lucrări interne sau externe, de a utiliza metodele și materialele necesare pentru aplicarea lor pe suprafețele problematice. Deviza de cheltuieli este oferită clientului, unde sunt indicate toate costurile viitoare de transport, materiale și lucrările de hidroizolare.

Izolarea termică

Izolația termică a fundației clădirii este necesară pentru a preveni pierderea de căldură în sezonul rece. Anume prin intermediul fundației se elimină până la 15% din căldură în cazul în care lipsește izolarea termică a fundației sau aceasta nu este calitativă. Acest procent de pierderi poate fi și mai mare în cazul caselor fără subsol sau în clădiri cu fundație de tip placă de beton. Lucrările de izolare termică efectuate de compania YLKO vă vor ajuta să economisiți bani buni pentru încălzirea costisitoare și să mențineți căldura în casa dvs.

Ce impact are asupra clădirii lipsa izolației termice?

De obicei, la izolarea casei, cea mai mare atenție se acordă pereților, ferestrelor, acoperișurilor, dar nu și fundației. Având în vedere că materialele de fundație într-un fel sau altul absorb umiditatea, fără izolare termică și cu o impermeabilizare slabă, demarează procesul de distrugere treptată a bazei casei. Umiditatea pătrunde în stratul inferior, care în timpul înghețului distruge structura fundației. Fisurile și găurile formate în urma acestor procese nu numai că cresc nivelul de pierdere de căldură din locuință, ci și accelerează procesul de distrugere a întregii baze a casei. La creșterea acestui efect negativ contribuie și mișcarea naturală a solului, precum și pătrunderea insectelor și rozătoarelor prin găurile formate.

Izolarea termică a fundației efectuată în mod corespunzător nu contribuie numai la păstrarea căldurii costisitoare în perioada iernii, dar, de asemenea, împiedică apariția fungilor și a mucegaiului. Materialele pentru izolare termică utilizate de compania YLKO își păstrează proprietățile utile la temperaturi de la minus 40 până la +30 grade Celsius. Protecția termoizolantă creată de specialiștii noștri se remarcă prin structura sa densă și este destinată pentru sarcini semnificative.

Ce este necesar pentru o izolare sigură a fundației?

Se recomandă ca izolarea termică a fundației să fie efectuată chiar în faza de construcție, deoarece izolarea fundației sub clădirea finisată este mult mai greu de realizat. Cu toate acestea, noi asigurăm o izolare termică bună a fundațiilor și a clădirilor care sunt date deja în exploatare. Ca material pentru izolarea termică poate fi utilizată argila expandată, nisipul, polistiren expandat, polistiren, covor cu vată minerala, poliuretan și alte componente. Materialul pentru lucrările viitoare este selectat individual după examinarea caracteristicilor obiectului și determinarea tehnologiei de izolare necesară în acest caz.

În activitatea noastră, putem folosi materialele clientului, cu toate acestea, eficiența viitoare a izolației termice poate fi redusă. Specialiștii YLKO folosesc în principal materiale produse local. Acest lucru se datorează nu numai prețului acceptabil al materialelor autohtone, ci și caracteristicilor operaționale excelente, perfect adaptate condițiilor locale. Deviza de cheltuieli pe care o elaborăm conține absolut toate costurile materialelor, transportarea acestora și lucrările planificate, iar după aprobarea acesteia, începem lucrările pentru a oferi fundației casei dumneavoastră izolație termică sigură.