Șapa semiumedă

Cea mai populară metodă utilizată de maeștrii în construcții și reparații este șapa semiumedă, realizată de specialiștii YLKO. Șapa în sine este una dintre etapele obligatorii ale construcției și reparațiilor profesionale. Cu ajutorul acesteia, podeaua este perfect nivelată pentru etapa ulterioară de acoperire decorativă. Datorită șapei semiumede, comunicațiile inestetic e de inginerie sunt ascunse, izolarea termică a încăperii este îmbunătățită și, dacă este necesar, se creează o pantă pentru a elimina apa.

Care sunt caracteristicile unei șape semiumede?

Șapa semiumedă pentru pardoseală este ideală pentru reparațiile care trebuie efectuate în cel mai scurt termen. Pe acoperirea creată cu ajutorul șapei semiumede,va fi posibil de mers în numai 12 ore. În plus, șapa semiumedă pentru pardoseală este caracterizată de o serie de avantaje, printre care:
- întărirea rapidă a stratului acoperitor, datorită unei cantități semnificativ mai mici de lichid în soluție;
- absența umidității excesive în timpul execuției șapei, astfel încât este posibilă efectuarea concomitentă lucrărilor de finisare;
- probabilitatea minimă de curgere la etajele inferioare, din cauza fluidității scăzute a soluției;
- densitate mai mare a stratului format, ceea ce contribuie la rezistența obiectului de imobil;
- absența porilor în stratul acoperitor format, ceea ce reduce semnificativ riscul de contracție;
- probabilitate scăzută de fisurare, datorită prezenței în amestec a microfibrei de armare și a cantității reduse de apă;
- foarte puțină umezeală și murdărie lipicioasă.

Grosimea stratului creat de șapa semiumedă trebuie să fie de cel puțin 40 mm. După ce se usucă, nu este nevoie de amestecuri de nivelare, deoarece suprafața iese perfect netedă. Pe șapa semiumedă puteți instala diverse acoperiri decorative fără prelucrare suplimentară.

Pot să mă ocup singur de realizarea șapei semiumede?

Tehnologia de lucru cu șapa semiumedă este similară cu cea a unui amestec obișnuit, dar are și propriile sale diferențe importante. În primul rând, este necesară respectarea proporțiilor exacte ale soluției și a apei, în caz contrar calitatea învelișului în sine este afectată. Reducerea grosimii dorite a stratului duce la uscarea prematură și la eșuarea fixării cu baza, drept urmare stratul se sfărâmă. Iar, creșterea grosimii stratului poate duce la o supraîncărcare semnificativă a bazei.

Ca și alte tipuri de lucrări de construcție, șapa semiumedă necesită o abordare profesională. Maeștrii în construcții de la YLKO sunt gata să vă ofere cea mai bună calitate a lucrărilor efectuate, indiferent de mărimea și destinația obiectului dvs. Specialiștii noștri au la dispoziție toate echipamentele și materialele de profil. Lucrăm conform devizei de cheltuieli aprobate în prealabil.

Cimentoplast

În construcții și reparații moderne, amestecurile pe bază de beton și ciment în forma lor pură practic nu sunt utilizate. Mortarul este aproape întotdeauna îmbogățit cu aditivi speciali care îi îmbunătățesc proprietățile sale benefice. Pentru aceasta, este adesea folosit cimentoplastul, care are multe proprietăți utile. După cum arată experiența noastră de lungă durată, utilizarea cimentului este pe deplin justificată atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere al siguranței și al durabilității rezultatului muncii.

Care sunt avantajele cimentoplastului?

Cimentoplastul, numit și plastifiant pentru mortar de ciment, este creat pe baza substanțelor polimerice. Acesta se adaugă în amestecurile de beton pentru a îmbunătăți plasticitatea, fluiditatea și absorbția umezelii mortarului. Datorită cimentoplastului, crește puterea de aderență a mortarului la armătură sau zidărie, densitatea betonului se îmbunătățește. Numărul și dimensiunea porilor în stratul de beton se reduce, ceea ce sporește rezistența, rezistența la umiditate și durabilitatea întregii structuri de beton.

Mortarul format cu cimentoplast este mai moale și mai elastic, acesta permite crearea diverselor forme, dacă este necesar. Prezența aditivilor speciali în cimentoplast împiedică distrugerea betonului la temperaturi sezoniere fluctuante. Absența clorului în compoziția cimentoplastului împiedică procesele de coroziune a elementelor metalice și armătură. Poate fi utilizat atât în ​​exteriorul clădirilor, cât și în interiorul acestora.

De ce trebuie să ținem cont în lucrul cu cimentoplastul?

Cel mai important avantaj al cimentoplastului este absența efectelor negative asupra pielii mâinilor și asupra sistemului respirator. Cu toate acestea, în ciuda numeroaselor proprietăți utile ale cimentoplastului, acesta trebuie aplicat strict în conformitate cu procesul tehnologic și caracteristicile obiectului deservit. Lipsa de experiență în utilizarea cimentoplastului sau a altor plastifianți poate afecta caracteristicile tehnice și durabilitatea rezultatului lucrărilor de construcții și reparații.

Specialiștii YLKO au mulți ani de experiență în lucrul cu diverse mortare. Necesitatea utilizării cimentoplastului la un anumit obiect este determinată numai după examinarea stării obiectului și determinarea volumului de muncă. Examinarea este efectuată de specialiștii noștri la fața locului. Pe baza datelor colectate, se elaborează deviza de cheltuieli în care se indică toate costurile materialelor de construcție, lucrărilor și transportului. Conform devizei de cheltuieli, angajații noștri încep să procure materiale, să le livreze și să efectueze întregul volum de muncă convenit.